Cytrynowiec.jpeg
Cytrynowiec.jpeg Rozmiar 21 KB |
Biszkopt z 4 jaj
2 budynie cytrynowe bez cukru
0,5 litra wody
sok z cytryny
1 galaretka cytrynowa
4 łyżki cukru
1 kostkę margaryny-25 dag
Wodę zagotować z cukrem i sokiem ,wlać rozrobione budynie i ugotować.Zestawić z ognia i wsypać galaretkę i dodrze wymieszać .Gdy masa wystygnie utrzeć z margaryną.
0,5 litra kremówki ubić z 4 łyżkami cukru i wlać (2 łyżeczki żelatyny w 1/4 szklance wody) letnią żelatynę
Na biszkopt wykładamy krem potem śmietanę a na wierzch układamy herbatniki(3-4 paczki) i polewamy sokiem z cytryny by trochę zmiękły i lukrujemy lukrem zrobionym na soku z cytryny.Można posypać skórką kandyzowaną pomarańczową lub cytrynową