Rurki z bitą śmietaną lub kremem.jpeg
Rurki z bitą śmietaną lub kremem.jpeg Rozmiar 41 KB |
0,5 kg mąki
30 dag masła lub margaryny
3 jajka (w tym 2 żółtka+1 jajko)
kwaśna śmietana 5-6 łyżek
szczypta soli,
Z podanych składników zagnieśc ciasto i na godzinę do lodówki
Schłodzone ciasto rozwałkować i pokroić w paski ok 2,5 cm szerokie i owinąć na natłuszczone foremki(można obtoczyc ciasto z jednej strony w grubym cukrze) upiec na złoty kolor w temp 220 C, po upieczeniu zdjąć z foremek.Zimne napełniac bitą śmietaną lub dowolnym kremem(jeżeli nie były obtoczone w cukrze,posypac cukrem pudrem).
Rurki z bitą śmietaną lub kremem
0,5 kg mąki
30 dag masła lub margaryny
3 jajka (w tym 2 żółtka+1 jajko)
kwaśna śmietana 5-6 łyżek
szczypta soli,
Z podanych składników zagnieśc ciasto i na godzinę do lodówki
Schłodzone ciasto rozwałkować i pokroić w paski ok 2,5 cm szerokie i owinąć na natłuszczone foremki(można obtoczyc ciasto z jednej strony w grubym cukrze) upiec na złoty kolor w temp 220 C, po upieczeniu zdjąć z foremek.Zimne napełniac bitą śmietaną lub dowolnym kremem(jeżeli nie były obtoczone w cukrze,posypac cukrem pudrem).