b9069933e5.jpeg
b9069933e5.jpeg Rozmiar 32 KB |
Biszkopt z 4 jaj
Krem
6 żółtek,2 łyżki kartoflanki,0,5 szklanki mleka-dobrze rozrobić,zagotować 2,5 szklanki mleka i 30 dag cukru,ugotować z tego budyń.
Utrzeć 2 kostki margaryny(kostka-25dag) dodać budyń i podzielić na 2 części.Do jednej dodać 2 łyżki sparzonego kakao i pokrojoną czekolade,do drugiej rodzynki,orzechy,migdały.Na wierzch potrzeć czekoladą.
Z białek proponuje upiec beze.
6 białek,30 dag cukru i 1 łyżka kartoflanki.
Ciasto wylać na natłuszczony pergamin i piec 40-45 mim w tem.120-130C.Przełożyć bitą śmietaną i owocami.Smacznego.
Kakao zalewamy gotującą woda( małą ilość)i dodajemy zimne,sparzone gorącą wodą lepiej łączy się z masą.