b778c8f763.jpeg
b778c8f763.jpeg Rozmiar 22 KB |
Biszkopt z 4 jaj ciemny lub jasny
1/4 kostki margaryny
4 łyżki cukru pudru
4 łyżki mleka
25 dag słonecznika
to zagotowa i wylac na blachę,wsypac słonecznik,piec w piekarniku 0,5 godz w tem.180 lub na termoobiego w tem 150.Gorące wysypac na papier i pokruszyc.
1 kostka margaryny
1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego ugotowanego-(takie można kupic karmelowe,toffi kakaowe)
0,5-1 łyżeczki żelatyny
Margarynę utrzec z mlekiem dodac rozpuszczoną żelatynę zimną i pokruszony słonecznik.Masę wyłożyc na biszkopt.Ubic 0.5 litra śmietany kremówki z 1 łyżką cukru pudru i dodac 1 łyżkę żelatyny (rozpuszczonej w 1/4 szklance wody).Śmietane wyłożyc na masę i potrzec czekoladą.