b1e31aff72.jpeg
b1e31aff72.jpeg Rozmiar 40 KB |
Biszkopt jasny z 6 jaj
Krem
0.5 litra mleka
2 budynie czekoladowe
4 łyżki cukru
3 łyżki oleju
Ugotowac budyń i zimny ukręcic z 1 kostką margaryny
Rodzynki
40 dag rodzynek wsypac do słoika i zalac od 150-200ml wódki na 2-3 dni przed pieczeniem co jakiś czas wymieszac (gdy zostanie wódka od rodzynek można dodac do kremu),czekolady rozpuścic razem z margaryną i dodac odsączone rodzynki-wymieszac
1 czekolada gorzka
1 czekolada mleczna
0,5 kostki margaryny
dżem z czarnej porzeczki
Biszkopt przekroic ,posmarowac dżemem ,wyłożyc połowę kremu i przykryc drugą połową biszkoptu,na wierzch pozostały krem i rodzynki wymieszane z czekoladą.