a9afbad1e6.jpeg
a9afbad1e6.jpeg Rozmiar 33 KB |
Biszkopt z 4 jaj
600 mil. śmietany kremówki
1 kg truskawek zmiksowanych
2 galaretki truskawkowe
1 galaretka(według gustu)
2 łyżeczki żelatyny(namoczyc w małej ilości wody i zalac gotującą do 1\4 szklanki)
5 łyżek cukru pudru
Wyk.2 galaretki rozpuścic 1 szklance wody,400 mil śmietany ubic z 4 łyżkami cukru pudru(jeżeli jest za kwaśne dodac więcej cukru),dodac zmiksowane truskawki i letnią galaretkę.Wszystko delikatnie wymieszac i wyłożyc na biszkopt,pozostałą śmietanę ubic z 1 łyżką cukru pudru i dodac letnią żelatynę,wyłożyc na wierzch i zalac galaretką według przepisu.
Moje blaszki mają 24/40