2ac83e524e(1).jpeg
2ac83e524e(1).jpeg Rozmiar 36 KB |
Pieczemy biszkopt jasny-grubszy
Pieczemy biszkopt ciemny-cieńszy i po upieczeniu wycinamy w nim kieliszkiem lub małą literatką krążki
Ja upiekłam jeden biszkopt jasny wysoki i przekroiłam go na pół-w górnej części wyciełam krążki.
Masa budyniowa:
1 l. mleka
4 budynie śmietankowe
2 kostki masła lub margaryna tortowa
1 szkl. cukru
kakao do koloru
Z mleka, cukru, budyniu gotujemy budyń i przestudzamy go. Masło ucieramy dodając przestudzony budyń. Masę dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kakao.
Masa serowa:
50 dag. serków homogenizowanych waniliowych lub śmietankowych
2 galaretki czerwone
3-4 banany
1 cytryna
Galaretki rozpuszczamy w 1 1/2 szkl. wody, gdy zacznie tężeć lączymy je z serkami homogenizowanymi i mieszamy dokładnie. Banany obieramy i kroimy grubości ciemnego biszkoptu i każdy plaster moczymy w soku z cytryny.
Przełozenie ciasta:
Biszkopt jasny - masa ciemna - biszkopt ciemny z dziurami - w każdą dziurkę wkładamy banana - masa serowa - wycięte kółeczka - masa jasna - groszki dekoracyjne lub starta czekolada