10ac4db694.jpeg
10ac4db694.jpeg Rozmiar 42 KB |
Biszkopt ciemny z 6 jaj
Krem
0,5 litra mleka
10 dag cukru
2-3 łyżki oleju
2 łyżki mąki
1 łyżka mąki ziemniaczanej
20 dag wiórków kokosowych
1 galaretka wiśniowa
słoiczek wiśni drylowanych w cukrze(wiśnie z kompotu)
Mleko zagotowac(odlac do rozrobienia mąki)z olejem i cukrem,wlac rozrobioną mąkę i ugotowac budyń ,do gorącego wsypac wiórki i wymieszac
Z kostki margaryny i budyniu zrobic krem i do kremu powili wlewac tężejącą galaretkę(zagotowac 0,5 szklanki soku i rozrobic galaretkę)Biszkopt przekroic wyłożyc 3/4 kremu ułożyc wiśnie,przykryc drugą połową.Na wierzch pozostały krem,potrzec czekoladą.Można dodac taką galaretkę jak owoce np.brzoskwinie